Over ons

De Radioclub Grimbergen is een vereniging van radioamateurs. Onze club maakt deel uit van de Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs (UBA), als de sectie NBT (Noord Brabant).

Wat zijn radioamateurs?

Een amateur is een liefhebber. Hetzij van zenden en ontvangen, hetzij van techniek, hetzij van babbelen, hetzij van dit alles samen. Meestal is een radioamateur aangesloten bij een club zoals bijvoorbeeld de onze. Je wordt pas radioamateur als je een vergunning bezit, en deze vergunning krijg je enkel wanneer je voor het examen radioamateur slaagt bij het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie).

Onze club

Onze club is gevestigd in Grimbergen en verenigt de radioamateurs uit de rand rond Brussel. In clubverband organiseren wij voordrachten over allerlei thema's die met onze hobby verband houden, en nemen we deel aan allerlei activiteiten.

We begeleiden ook nieuwelingen die willen starten met onze hobby. Je moet hier inderdaad een vergunning voor hebben die je krijgt na het slagen in een examen bij het BIPT, maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Met de opleiding in onze club helpen we je bij het behalen van je vergunning.