Liechtenstein 2018

In 2012 werd de eerste DXpeditie georganiseerd door de club. Zes jaar later, en na andere Europese bestemmingen te hebben aangedaan, keert een groep van 6 amateurs terug naar waar het allemaal begon. Net als de vorige keren was ook Etienne van de partij voor logistieke en culinaire ondersteuning.

vlnr: Rudi (ON6MI), Eric (ON4CCV), Paul (ON5PDV), Erik (ON4ANN), Cedric (ON4CKM), Willy (ON2BDJ)

Het doel van de trip was anders dan bij de voorgaande expedities. Daar we naar het dal van de zonnecyclus gaan, werd de focus verschoven van "zoveel mogelijk qso's" naar het activeren van fauna flora referenties.

In tegenstelling tot onze verwachtingen, liggen de meeste referenties in HB0 in het vlakke westelijke deel van het land en niet in oosten waar de bergen en de bossen zijn. Dat maakte wel dat het vaak makkelijker was om de antenne open en vrij op te stellen op de WWFF's dan aan onze slaapplaats die tegen de bergwand lag. De goede signaal rapporten bleven dan ook niet uit en heel wat stations werkte ons op meerdere locaties.

Vanop de vaste locatie werd er ge-experimenteerd met FT8, zowel in standaard mode als in dxpeditie mode. Het was voor velen een eerste kennismaking met deze mode die op korte tijd enorm populair is geworden. CW operatoren waren er spijtig genoeg niet bij deze keer.


Meer info vind je op de QRZ.com pagina.