Home‎ > ‎

Radioclub Grimbergen behaalt 1st plaats in contest

Tijdens het laatste weekend van januari organiseert de UBA elk jaar zijn SSB contest. In 2016 nam onze club voor de eerste maal deel in de categorie D, multi operator high power, en behaalden we tot onze eigen verbazing de 2de plaats. We waren heel blij met dit resultaat, maar het puntenverschil met de winnaar, bijna 80.000, was nog redelijk groot. 

Dit jaar namen we opnieuw deel aan de contest, opnieuw in de categorie D. De contest ploeg bestond uit Erik (ON4ANN), Jose (ON4CAU), Philippe (ON4ACP), Eric (ON4CCV), Rudi (ON6MI), Cedric (ON4CKM), Andre (ON4DTO) en Kurt (ON8KW). Op 28 en 29 januari hielden we ons station 24 uur in de lucht. We hadden nu een grotere antenne ter beschikking, maar de propagatie was minder dan het jaar voorheen. Enkele technisch problemen die ons het vorige jaar hadden geplaagd, zoals de rotor besturing, waren nu verholpen.

Na de contest werd onze log ingestuurd, en begon het lange wachten tot dat de officiële uitslag bekend werd gemaakt. We vernamen via via dat ON7TR, de winnaar van vorig jaar, minder QSO's had dan ons maar meer multipliers. We zaten dus in elkaars buurt en het beloofde spannend te worden. Vorige week was er dan eindelijk het verlossende nieuws dat we met 238.872 punten de eerste plaats hadden behaald, en net onze Torhoutse vrienden achter ons hadden kunnen houden. Het verschil tussen beide stations is slechts een goede 5000 punten, wat niet veel is in dit soort contesten. Iedereen behaalde wel een lagere score dan in 2016, wat bevestigt dat de propagatie inderdaad minder was dit jaar.

We hebben er alvast een glaasje op gedronken en kijken al uit naar de editie van volgend jaar!