Home‎ > ‎

ON4ANN behaalt honor roll

Er zijn 340 radiolanden in de wereld, en veel radioamateurs proberen er zo veel mogelijk van te bereiken. Sommige van deze "radiolanden" zijn kleine eilandjes waar slechts zeer sporadisch een radioamateur aanwezig is om van uit te zenden.

Voor Erik begon het 20 jaar geleden. Na het behalen van zijn zendvergunning, kon hij op korte tijd reeds meer dan 100 landen contacteren met slechts 100 watt van op een dakappartement. De smaak voor een "new one" is niet meer weggegaan.

Om zoveel mogelijk landen te werken, heb je geduld en toewijding nodig. "Ik heb ooit alles laten vallen op het werk en ben naar huis gereden omdat P5, Noord-Korea, in de lucht was", verklapt Erik. Er werden ook vele nachtelijke uurtjes geklopt om dat ene station te kunnen werken.

Erik, ON4ANN, had reeds 339 van de 340 landen gewerkt. Enkel Navassa Island ontbrak nog. In januari van dit jaar werd voor de eerste keer in meer dan 30 jaar nog eens een expeditie van radioamateurs toegelaten op het eiland, dat een beschermd natuurreservaat is. Zo was na 20 jaar eindelijk de lijst volledig, en kon Erik toetreden tot een zeer select clubje van radioamateurs die met alle 340 landen een radioverbinding heeft gemaakt. Vandaag ontving hij zijn Honor Roll award vanwege de ARRL, de Amerikaanse vereniging van radioamateurs.

Dikke proficiat vanwege de hele club voor deze knappe prestatie !