Home‎ > ‎

HF Velddag 2014

Opbouw velddag
Tijdens het eerste weekend van september gaat de jaarlijkse velddag door. Radioclubs uit alle landen van de IARU region 1 nemen deel aan deze noodoefening die de paraatheid test voor het verzorgen van communicatie in noodgevallen. In een korte tijdspanne moet een autonoom radiostation opgebouwd worden en 24 uur in de lucht zijn. Er mag geen gebruik gemaakt worden van bestaande infrastructuur, zoals gebouwen of het elektriciteitsnet.

Zoals vorige jaren werd het station opgesteld op de terreinen van het recreatief vliegveld van Grimbergen. Zaterdagmorgen begon het opstellen van het station en de antennes voor de 40, 80 en 160 meter band. Er werd met succes een nieuwe opstelling uitgeprobeerd die toeliet om sneller van band te switchen.

shack velddag
Om 15u00 begon de wedstrijd. Samen met de PRAC uit Londerzeel namen we deel aan de wedstrijd in de klasse restricted. Dertien verschillende operatoren probeerden samen in 24 uur zoveel mogelijk contacten te maken met andere stations. Zoals typisch voor de lagere banden was het wringen om een vrij plekje te vinden. In totaal werden er 506 QSOs gemaakt. De paraatheid van de club werd bewezen.