Home‎ > ‎

Dag van de wetenschap 2019

Op zondag 24 november heten we iedereen weer van harte welkom op de dag van de wetenschap. Net zoals de vorige jaren doen we dit in samenwerking met de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen. Je vindt dus 2 deelnemers op hetzelfde adres.

Workshop elektronische dobbelsteen

Voor jongeren van 10 tot 16 jaar organiseren we een workshop om je eigen elektronische dobbelsteen te bouwen. Onder begeleiding leer je hoe je al de elektronische componenten soldeert op een print plaat. Natuurlijk mag je deze mee naar huis nemen. Gezelschapspelletjes worden nog leuker met je eigen dobbelsteen!

Er zijn 3 sessies voorzien: 11u00 (volzet), 13u30 (volzet) en 15u30. Het duurt ongeveer een uur om de dobbelsteen te maken. In elke sessie zijn er slechts 6 plaatsen beschikbaar. Je kan je reeds op voorhand inschrijven via onderstaand formulier, of op de dag zelf als er nog plaatsen over zijn.

Deelnameprijs voor de workshop bedraagt 7 euro, ter plaatse te betalen.


Radiostation

Doorlopend kan je ons radiostation bezoeken. Onze leden leggen je graag uit wat onze hobby zo boeiend maakt, en hoe we contacten maken met de rest van de wereld.

 De voorinschrijving voor de workshop zijn afgesloten. Er zijn nog enkele plaatsen om 15u30, waarvoor er zondag ter plaatse kan worden ingeschreven.