Home‎ > ‎

Dag van de wetenschap 2018


Op zondag 25 november heten we iedereen weer van harte welkom op de dag van de wetenschap. Net zoals de vorige jaren doen we dit in samenwerking met de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen. Je vindt dus 2 deelnemers op hetzelfde adres.

Bouw je eigen radio


Voor jongeren van 10 tot 16 jaar organiseren we een workshop om je eigen FM radio te bouwen. Onder begeleiding leer je hoe je al de elektronische componenten soldeert op een print plaat. Natuurlijk mag je deze mee naar huis nemen. Studio Brussel en MNM klinken nog toffer met je zelfgemaakte radio!


Er zijn 3 sessies voorzien: 11u00 (volzet), 13u30 en 15u00 (volzet). Het duurt ongeveer een uur om de radio te maken. In elke sessie zijn er slechts 6 plaatsen beschikbaar. Je kan je reeds op voorhand inschrijven via onderstaand formulier, of op de dag zelf als er nog plaatsen over zijn.

Deelnameprijs voor de workshop bedraagt 5 euro, ter plaatse te betalen.


Update 24/11
De voorinschrijvingen zijn afgesloten! 


Voordracht: buitenactiviteiten van de radioamateur

Om 15u30 houden we in de grote zaal van Mira een voordracht over de buitenactiviteiten van radioamateurs. Je leert alles over wat we als radioamateurs allemaal doen buitenshuis, van internationale noodoefeningen tot buitenlandse reizen. Je zal zien dat we meer doen dan enkel thuis de ether af speuren naar signalen.

Radiostation

Doorlopend kan je ons radiostation bezoeken. Onze leden leggen je graag uit wat onze hobby zo boeiend maakt, en hoe we contacten maken met de rest van de wereld.