Home‎ > ‎

Dag van de Wetenschap 2017

Op zondag 26 november heten we iedereen weer van harte welkom op de dag van de wetenschap. Net zoals de vorige jaren doen we dit in samenwerking met de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen. Je vindt dus 2 deelnemers op hetzelfde adres.

Workshop elektronische dobbelsteen


Voor jongeren van 11 tot 16 jaar organiseren we een workshop om je eigen elektronische dobbelsteen te bouwen. Onder begeleiding leer je hoe je al de elektronische componenten soldeert op een print plaat. Natuurlijk mag je deze mee naar huis nemen. Gezelschapspelletjes worden nog leuker met je eigen dobbelsteen!

Er zijn 3 sessies voorzien: 11u00, 13u30 (volzet) en 15u30. Het duurt ongeveer een uur om de dobbelsteen te maken. In elke sessie zijn er slechts 6 plaatsen beschikbaar. Je kan je reeds op voorhand inschrijven via onderstaand formulier, of op de dag zelf als er nog plaatsen over zijn.

Deelnameprijs voor de workshop bedraagt 7 euro, ter plaatse te betalen.

 
Voorinschrijvingen zijn afgesloten, maar je kan nog inschrijven ter plaatse voor de sessie van 11u00 of 15u30.


Voordracht Moonbounce

Eén van de meest spectaculaire onderdelen van onze radiohobby is Moonbounce. Hierbij wordt de maan gebruikt als reflector om radiosignalen terug te kaatsen. Marc, ON5RR, van onze club zal uitleggen waarom deze discipline zo moeilijk is wat er allemaal bij komt kijken om deze contacten te realiseren. Deze voordracht gaat door om 15u30 te Mira.

Radiostation

Doorlopend kan je ons radiostation bezoeken. Onze leden leggen je graag uit wat onze hobby zo boeiend maakt, en hoe we contacten maken met de rest van de wereld.