Home‎ > ‎

Groepsproject end-fed antenne

NBT leden bouwen een end fed antenne
Bij een rondvraag verleden jaar binnen de club naar de meest gewaardeerde activiteiten stond homebrewing, of zelfbouw in het nederlands, bovenaan de lijst. Verschillende voorstellen werden gelanceerd en 2 projecten kregen bijna even veel stemmen, dus besloten we ze allebei te doen. De end-fed antenne is het eerste project.

Een end-fed antenne is een eindgevoede draadantenne. Mits spoelen kan ze ook multiband gemaakt worden. Voor de nieuwe ON3's is het een interessante eerste antenne, maar ook voor vakantie of portabel gebruik is het een interessante oplossing. In Nederland vonden we kant en klare kits zodat we de onderdelen niet los bijeen moesten sprokkelen. Onze kersverse ON3's opteerden voornamelijk voor de 5-bands versie, terwijl de Warc versie de voorkeur genoot van de old-timers.

Carl en Philippe bouwen end fed antenne
Op zondag 22 maart kwamen we een eerste keer bijeen. Er moesten gaten geboord worden, ringkernen gewikkeld worden en connectors gesoldeerd. De hele club tesamen aan het knutselen. Eén voormiddag was niet genoeg om de antennes af te werken, dus doen we op 5 april verder.