Home‎ > ‎

50 jaar Volkssterrenwacht Mira

De Volkssterrenwacht Mira werd opgericht in 1967. Dat betekent dat ze dit jaar 50 worden, en dat wordt gevierd. Onze radioclub, die zijn wekelijkse bijeenkomsten houdt in de gebouwen van Mira, doet uiteraard mee.

Om deze verjaardag extra in de kijker te zetten, heeft het BIPT ons de speciale roepnaam ON50MIRA toegekend. Met deze call sign zullen we meermaals in de lucht zijn, en elk QSO zal bevestigd worden met een speciale QSL kaart via bureau. We hopen dat je ons kan werken.

Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als
tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet.

Meer info over de festiviteiten op de website van Mira.