DXpedities‎ > ‎

Albanië 2014

vlag albanie
Het NB-DX team, de dxpeditie tak van onze club onder leiding van Erik ON4ANN, trok dit jaar naar Albanië. Dit land staat rond de 180ste plaats op de "most wanted" lijst van clublog, en is daarmee één van de zeldzaamste landen in Europa voor radioamateurs. Pile ups verzekerd dus!

Het team bestond uit Erik (ON4ANN), Eric (ON4CCV), Philippe (ON4ACP), Jose (ON4CAU), Rudi (ON6MI) Patrick (ON4DCU), Paul (ON5PDV), Marc (ON4CJY), Antennes in AlbaniëWalter (ON8CW) and Cedric (ON4CKM). Er werd gewerkt met spiderbeams voor 30 meter tot 10 meter, 6 element yagi voor 50MHz en een verticale antenne voor 40 en 80 meter. Verder was er nog een R5 vertical beschikbaar voor portable gebruik en als backup voor een derde station. Er werd gewerkt in zowel SSB, CW als digitale modes.


Hoewel Albanië een CEPT land is, moeten buitenlandse amateurs toch een vergunning aanvragen. Het heeft lang geduurd om de weg in de Albanese administratie te vinden, maar bij aankomst lagen de vergunningen voor iedereen klaar bij AKEP, het Albanese equivalent van onze BIPT. Enkele dagen later kwam ook de vergunning voor de clubcall, ON6NB, in orde.
Het basiskamp bevond zich in het noorden van Albanië nabij de stad Shkodër. Er werden ook verbindingen gemaakt tijdens de activatie van ZAFF-004 en van het kasteel van Shkodër. De resultaten mogen gezien worden. Tussen 6 en 15 juni werden niet minder dan 25.000 QSOs gemaakt. Dit is meer dan een verdubbeling t.o.v. de vorige trip naar Jersey. Expeditie geslaagd!

Bedankt aan alle stations die ons contacteerden.